Знайомство студентів КІБіТ з трендами цифрової економіки під час гостьової лекції «Впровадження цифрових грошей в Україні»

Київський інститут бізнесу та технологійПодіїЗнайомство студентів КІБіТ з трендами цифрової економіки під час гостьової лекції «Впровадження цифрових грошей в Україні»

Де закінчується реальність фактична, а де починається віртуальна? – Цим питанням зустрів студентів КІБіТ гостьовий лектор Гулей Анатолій Іванович, доктор економічних наук, Голова правління Української міжбанківської валютної біржі, керівник робочої групи із розробки алгоритму запровадження Е-гривні, голова експертної ради НБУ, експерт Науково-консультативної ради Державної податкової служби України.

Прогнози світової економіки є такими, наголосив пан Гулей, що через 15 років у цифровій реальності буде відбуватися все ділове життя. Головним завданням кожного суб’єкта фінансової діяльності буде вміння відрізнити цифрову реальність від буденної. Щоб підвести здобувачів до розуміння даної тези, лектор звернувся до образної метафори – аналізу казки «Червона шапочка» під незвичним для студентів кутом зору. Результат виявився приголомшливим – не все, що нам подають за правду, є правдою, і вміння відрізняти вигадане від реального – гарантія успішного існування на межі цифрової та фактичної реальності.

Після вступної частини був зроблений виклад основного матеріалу, де студентів було проінформовано:

  • що таке цифрові гроші;
  • в чому відмінність цифрових грошей від безготівкових та криптовалют;
  • які переваги та ризики запровадження CBDC (цифрова валюта центрального банку);
  • світовий досвід запровадження CBDC.

Проблематика лекції викликала жвавий інтерес у студентів, які постійно ставили питання, що надало лекції інтерактивного формату і сприяло продуктивному засвоєнню інформації.

Майбутні управлінці та підприємці:

  • зрозуміли різницю між безготівковими та цифровими грошима;
  • виявили типові причини банкрутства банків;
  • з’ясували, за яких умов можна буде відмовитися від готівки;
  • обговорили багато інших проблемних питань, пов’язаних із цифровізацією фінансової системи України.

Під час заходу лектор зробив акцент не лише на подачі інформації про цифрові гроші, але і на загальносвітоглядному обгрунтуванні цифровізації як тренду. Експерт наголосив, що не потрібно шукати та чекати, треба мати розуміння та вміти управляти. Вміння управляти грошима та часом зможе зробити багатим кожну людину, проте потрібно бажання та прагнення навчитись.

Адміністрація Київського інституту бізнесу та технологій висловлює подяку Анатолію Івановичу Гулею за сучасну та інформативну лекцію!