Хай живе студентство! Посвята у першокурсники

Київський інститут бізнесу та технологійНовиниХай живе студентство! Посвята у першокурсники

posvyashenie_n

Посвята в студенти – приємне завершення вступної компанії. В останній день літа у дворику коледжу КІБіТ першокурсники проходили процедуру офіційного отримання нового статусу – «студент».

Куди ми вступили? Ректор інформує про діяльність коледжу КІБіТ.

Церемонію посвяти відкрила Яковлєва Олена В’ячеславівна, ректор Київського інституту бізнесу та технологій, структурним підрозділом якого є фаховий коледж КІБіТ. В її вітальному слові містилося багато інформації, що б першокурсникам стало зрозуміліше, куди і для чого вони вступили

Вивчення трендів сучасної освіти показує, що передача знань «за вертикаллю» (від викладача до студента в аудиторії) неефективна, якщо не підкріплена самостійною роботою, комунікацією між студентами і спілкуванням в режимі «онлайн» (передача знань «за горизонталлю»). У своїй стратегії навчання фаховий коледж КІБіТ КІБіТ робить акцент на практичну складову, про що свідчить підбір викладацького складу – всі мають досвід роботи у бізнес сфері (підприємці, аудитори, коучі, HR менеджери і т.д.) і на своїх парах виховують справжніх «прикладників». Для закріплення отриманих в аудиторії знань та навичок студенти відвідують провідні українські підприємства.

Адміністрація коледжу розуміє, наскільки важливо мати всі можливості для роботи (для студента ХХI століття головним є не конспект, а ноутбук), тому велика увага приділяється розвитку матеріально-технічної бази (комп’ютерний клас, моноблоки, ксерокс і т.д.).

Студентське життя передбачає насичене дозвілля у вигляді відзначення свят, екскурсійних поїздок, спортивних змагань. У вересні 2017 року розпочинає свою діяльність музичний гурток, де студенти зможуть навчатися хоровому співу.

На закінчення, ректор побажала першокурсникам вийти зі стін коледжу не тільки професіоналами, а й активними і свідомими громадянами України.

«Віктор Володимирович – і мама, і тато в одній особі». Вітальне слово декана.

posvyasheniekolledj_n

 

За успішне навчання студента не може бути відповідальним ніхто, крім нього самого. Але створити всі умови та здійснювати загальний контроль (в розумних межах) адміністрації економіко-технологічного коледжу цілком під силу.

За організацію навчального процесу відповідає декан – Гаркуша Віктор Володимирович, кандидат математичних наук, доцент. У своєму виступі ректор жартівливо помітила, що якщо для дітей є мама і тато, і кожен має свої обов’язки, то для студентів коледжу: «Віктор Володимирович – і мама, і тато в одній особі». У своєму вітальному зверненні до першокурсників та їх батьків, декан розповів про специфіку навчального процесу – як будуть проходити пари, де можна отримати підручники, чим відрізняється стандартна програма від поглибленої, і коли у студентів будуть канікули. Після цього він представив викладацький склад, повідомивши не тільки прізвище та ім’я по батькові, а також предмети, який вони читають, і в який момент навчання студенти зустрінуться із тим чи іншим викладачем.

Був зроблений акцент на тому, що студенту першого курсу не варто розслаблятися, бо належить підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання із чотирьох предметів. Сертифікати ЗНО дадуть можливість вступити на перший курс Київського інституту бізнесу та технологій або спробувати сили для вступу до іншого ВНЗ.

Наостанок Віктор Володимирович запевнив першокурсників та їхніх батьків, що деканат завжди готовий допомогти вирішити будь-яку проблему, пов’язану з навчанням студентів в коледжі, і завжди відкритий для зворотного зв’язку.

Тепер ти з документами … Церемонія вручення.

posvyashenie kollrdj1Після привітальних слів адміністрація коледжу КІБіТ приступила до найприємнішої частини – вручення документів, що підтверджують статус студента. В обов’язковому порядку була вручена залікова книжка, де на протязі чотирьох (шести) років буде відображатися успішність студента. Першокурсникам повідомили, що «заліковка» не дійсна без індивідуального підписи студента, про що слід пам’ятати завжди.

Наступним документом була довідка про те, що людина є студентом економіко-технологічного коледжу Київського інституту бізнесу та технологій. Даний документ підлягає пред’явленню до школи, яку закінчив новоявлений студент.

До довідки і залікової книжки також додавався «Гід студента 2017-2018 рр.». Невелика книжечка (28 с.) містила велику кількість корисної інформації. Крім загальних напутніх слів про обов’язки сучасного студента, там можна отримати контакти співробітників адміністрації коледжу, прочитати про діяльність факультетів, дізнатися, хто які предмети викладає, ознайомитися із розкладом тренінгів та майстер-класів. Для бажаючих отримати добру  фізичну форму, або придбати додаткові знання і вміння, поданий список якісних, але і доступних за ціною спортивних клубів та курсів. Також гід містить інформацію про визначні пам’ятки Києва (пам’ятники, музеї, цікаві місця) і поради, де краще зустрічати світанок, а також з якими книгами, виставами та фільмами можна ознайомитися. Висловлюємо припущення, що жоден першокурсник в Україні не отримував довідник із подібними інструкціями та рекомендаціями.

Після закінчення церемонії посвяти студенти та їхні батьки вирушили на екскурсію корпусами коледжу КІБіТ, яка проводилася деканом. Результат залишив батьків задоволеними – вони висловили надію, що обладнані за останнім словом техніки аудиторії допоможуть їхнім дітям добре вчитися.

Шановні першокурсники! Співробітники економіко-технологічного коледжу Київського інституту бізнесу та технологій від щирого серця вітають вас із вступом, бажають їм добре вчитися і випуститися справжніми професіоналами та гідними людьми! Не бійтеся бути самотніми, ми пройдемо шлях вашого навчання разом!