Діджіталізація навчального процесу – заняття студентів коледжу у комп’ютерному класі!

Київський інститут бізнесу та технологійПодіїДіджіталізація навчального процесу – заняття студентів коледжу у комп’ютерному класі!

Для більшості закладів вищої освіти України дистанційне навчання стало  повною несподіванкою, адже ефективне оволодіння онлайн-платформами неможливо здійснити за два дні.

Але завдяки своїй багатолітній традиції застосування інформаційних технологій в навчальному процесі, Київський інститут бізнесу та технологій не був «застигнутий зненацька». Недарма всі студенти та викладачі зобов’язані заповнювати курси на онлайн-платформі «Google Class», і також між ними завжди відбувається комунікація в вайбері.

Проте дистанційне навчання розширило список вимог до учасників навчального процесу.  Постала необхідність навчитися працювати із додатками в режимі «онлайн» – створювати відео конференції та відео чати, записувати відео уроки, працювати з комплексними інтерактивними завданнями.

Саме тому в 2020 році навчальний план з інформатики для студентів отримав багато нововведень, пов’язаних із актуальними реаліями. Починаючи із першого курсу, викладачі навчають наших студентів не лише загальним речам, але і безпосередній роботі із інструментами дистанційного навчання – Google Meet, Zoom, Google Hangouts. Збільшилася кількість інтерактивних практикумів та апробацій із метою встановити контроль не лише за якістю, але і за своєчасністю виконаних завдань.

Продуктивне заняття з інформатики для 1 курсу коледжу відбулося у комп’ютерному класі КІБіТ, де студенти познайомилися з роботою Google Class та інших додатків, орієнтованих на реалізацію дистанційного навчання. Бажаємо нашим вчорашнім школярам якнайшвидше ввійти «у курс справи» та прибрати для самих себе всі перепони до продуктивного навчання!