Вступаємо на банківського працівника: освітня програма “Банківська справа і страхування”

Київський інститут бізнесу та технологійНовиниВступаємо на банківського працівника: освітня програма “Банківська справа і страхування”

Вивчення банківської справи – вигідне та перспективне заняття. Однак сучасні фінансові установи виставляють досить високі вимоги до кандидатів на працевлаштування, тому якщо бажаєте зробити успішну кар’єру в банку, варто обрати навчальний заклад, який відповідає сучасним стандартам. З метою підготовки кваліфікованих співробітників в банківській сфері фаховий коледж КІБіТ Київського інституту бізнесу та технологій навчає студентів в рамках освітньої програми «Банківська справа і страхування», яка базується на сучасних знаннях та інноваційних методиках.

Навчаємо на співробітників банку в коледжі КІБіТ

bankРозробка освітньої програми «Банківська справа і страхування» обумовлена діючим законодавством України в сфері освіти, які надають навчальним закладам право на автономію в питанні формування навчальних планів. Програма базується на затверджених Міністерством Освіти навчальних курсах спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» та має за мету зробити акцент на підготовці банківських співробітників і страхових агентів.

На відміну від міністерської спеціальності, освітня програма «Банківська справа і страхування» більш широко розкриває для студентів особливості роботи в фінансово-кредитній сфері та страховому бізнесі. Дисципліни, що вивчаються протягом навчання, розкривають теоретичні та практичні особливості роботи банків, кредитних спілок та страхових компаній.

Якщо говорити про кількість дисциплін, загальновідома спеціальність «Банківська справа» в коледжі КІБіТ представлена більш розширено, ніж в інших закладах. Освітня програма знайомить студентів не тільки із принципами роботи банківських установ, а й передбачає вивчення навчальних дисциплін, пов’язаних з інвестуванням, страхуванням, кредитуванням та бухгалтерією. Базовими профільними предметами є: «Економічна теорія», «Мікроекономіка», «Макроекономіка», «Бухгалтерський облік», «Страхування», «Фінанси». Викладання навчальних дисциплін в коледжі банківської справи КІБіТ забезпечують кваліфіковані фахівці, що мають досвід роботи в бізнес-структурах:

  • bank1Коваленко Юлія Михайлівна, доктор економічних наук, професор («Фінансовий ринок»)
  • Куланхін Олександр Сергійович, кандидат економічних наук, доцент («Банківська система»)
  • Карпова Тетяна Сергіївна, кандидат економічних наук, доцент («Страхування»)
  • Коваль Володимир Миколайович, кандидат економічних наук, доцент («Гроші та кредит», «Міжнародні фінанси»)

Навчання банківській справі відповідно до сучасних (в тому числі міжнародних) стандартів вимагає використання інноваційних методик у викладанні. Студенти вивчають теорію на прикладах проблемних кейсів реальних підприємств, беруть участь в тренінгах, відвідують провідні українські фінансові установи. На парах вони вчаться розраховувати дохід від депозитів та відсотки по кредитах, грамотно планувати особистий бюджет, визначати кращі способи інвестування коштів, прораховувати розмір страхових премій із різних видів страхування, а також багато іншого.

Студенти, які вивчають в коледжі банківську справу, проходять «реальну» практику в провідних фінансових українських установах («Приват Банк, «Альфа-банк», «Райффайзен Банк Аваль»). Практиканти коледжу КІБіТ не виконують «чорнову роботу» (роблять ксерокси, поливають квіти, розставляють прапорці), а працюють із клієнтурою, оформлюють документи та використовують при цьому спеціалізоване програмне забезпечення.

Випускник освітньої програми «Банківська справа і страхування» – компетентний та перспективний співробітник

bank2Розвиток технологій визначає обличчя майбутнього працівника банку – кваліфікованого та компетентного фахівця, який вміє надавати клієнтам грамотні консультації, правильно оформляти документи і працювати з сучасним програмним забезпеченням.

Пропонуємо увазі вступників перелік знань і навичок у сфері банківської справи, які вони отримають після закінчення коледжу КІБіТ:

 

  • досвід роботи з базами даних 1С та іншими спеціалізованими програмами
  • супровід банківських операцій
  • знання в галузі фінансів і грошового обігу
  • комплекс знань в області економічного аналізу
  • знання бухгалтерського обліку та економіки організації (підприємства)
  • вміння укладати угоди про особистісне та майнове страхування
  • знання банківських міжнародних стандартів

Ми можемо спостерігати досить високу мотивацію студентів економіко-технологічного коледжу у вивченні банківської справи. Ким же зможуть працювати наші випускники після успішного закінчення нашого закладу? З огляду на широкий список компетенцій, якими вони будуть володіти, їм можуть бути запропоновані наступні вакансії:

  • менеджер фінансового департаменту;
  • менеджер із надання кредитів;
  • консультант з економічних питань;
  • страховий агент, брокер;
  • банкір середньої ланки
  • економіст банківської установи
  • банківський службовець
  • фінансовий менеджер
  • економіст страхової компанії
  • менеджер із страхування

Освітня програма «Банківська справа і страхування» розроблена з урахуванням останніх вітчизняних та міжнародних банківських стандартів, і покликана підготувати грамотного та компетентного співробітника фінансової установи.

Додаткова перевага програми – адаптація під навчальний плани Київського інституту бізнесу та технологій. По закінченню коледжу випускники зможуть продовжити свою освіту, вступивши одразу на третій курс спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування».

Шановні вступники! Серед вас є бажаючі вивчати банківську справу? Спробуйте свої сили при вступі до коледжу КІБіТ!