Хай живе літо! Домашнє завдання для студентів

Київський інститут бізнесу та технологійНовини коледжуХай живе літо! Домашнє завдання для студентів

letoЗакінчується сесія й усі студенти відправляються на довгоочікуваний літній відпочинок. Після одноманітних навчальних днів нарешті можна скинути тягар щоденних домашніх завдань, та з легкою душею піти на заслужену перерву. Закономірне питання – чим студент буде займатися ці два з половиною місяці. Після постійного існування в режимі «deadline» стільки днів відпочинку можуть звалитися, як сніг на голову, а щасливий студент просто не знатиме, що з ними робити. Це тільки здається, що 80 днів – багато, без належної організації вони можуть бути витрачені марно.

Щоб усім було, що згадати восени, Київський інститут бізнесу та технологій задає студентам домашнє завдання. І не сумнівайтеся – цього разу виконувати його буде легко і приємно. Отже, поїхали!

У здоровому тілі – здоровий дух.

Літо – час для оздоровлення. Виїзди на природу, відпочинок на сонці, корисна їжа – не нехтуйте вашим здоров’ям, прислухайтеся до наших порад.

З’їздити на море. Хтось забув про цілющі властивості вітаміну D? Про необхідність свіжого морського повітря? Друзі, поїздка на море – найприємніше у всьому літньому відпочинку. Валяння на пляжі, нескінченне купання, катання на «банані», політ на парашуті, вечірні посиденьки – чи є щось прекрасніше й цікавіше! Їдете надовго? Поїздки на екскурсії допоможуть урізноманітнити море. Відпочити від буденності – зарядитися бадьорістю та позитивом. Сонячна Анталія, загадкова Іспанія, історична Греція або наші рідні Бердянськ, Одеса та Херсон – віддамо кожному за його смаками та можливостями! Сонце, повітря та вода – наші кращі друзі!

Поїсти фруктів. Літо – сезон для свіжих овочів і фруктів. Тепер ви досить дорослі, щоб подумати: а навіщо тато та мама все дитинство запихали в мене фрукти? Саме для цього – запастися вітамінами на цілий рік. Адже крім гарного смаку в улюбленій полуниці, малині, черешні, абрикосах та інших фруктах міститься багато корисних речовин. І яким би не було великим бажання провести літо без обридлих атрибутів дитинства, не робіть цього! Обираєте між фруктами та хімічними напоями? Задумайтесь, після літа вас чекає важкий рік! Заправтеся вітамінами та наберіться сил!

Не витрачаємо час даремно – розширюємо кругозір.

leto1Канікули існують не тільки, щоб «дурникувати», а й для відкриття чогось нового. Побачити, почути, зрозуміти, усвідомити … Як же це зробити?

Прочитати цікаву книгу. Раніше літній відпочинок дітей незмінно супроводжувався списком літератури на літо. Ми далекі від ілюзій, що ви проведете канікули, сидячи за книжками. На жаль, більшість сучасних юнаків і дівчат не люблять читати книги. Але ми закликаємо вас – зробіть над собою зусилля та прочитайте щось цікаве. Класика, сучасність, поезія, проза – все одно! Найголовніше, щоб ця книга виконала свої безпосередні функції – навчила чомусь новому й змусила над чимось задуматися. Якщо ви не шануєте паперові ресурси, підійде книга на планшеті.

Подивитися улюблене кіно. З’явилися вільні від навчання вечори? Не хочеться нікуди йти? Подивіться цікаве кіно. Літній відпочинок в Україні супроводжується різними кінофестивалями та переглядами фільмів під відкритим небом. Якщо бажаєш «класику» – кінотеатр із попкорном і кока-колою, у Києві та інших містах України є багато хороших кінотеатрів з кондиціонерами. Ну, й «найсолодший» варіант – купити попкорн у супермаркеті, покликати в гості друзів, подивитися кіно з можливістю робити паузи. Який фільм ми вважаємо цікавим? Дорогі мої, саме той, що цікавий вам! Адже на колір і смак товариш не всяк, а ось поважати вибір іншої людини – потрібно завжди.

Активний відпочинок = результативний відпочинок.

Людині добре, коли вона розуміє, що день не пройшов дарма. Нехай вам поліпшає від того, що 80 днів вашого відпочинку не змарновані. Не сидіть удома, не замикайтеся в собі та не впадайте у сплячку, вперед до нових вершин!

Завести нові знайомства. Якщо короля робить свита, то людину формує її оточення. У процесі спілкування люди обмінюються ідеями, справляють один на одного враження, створюють гарний настрій або можуть бути чимось корисними. У вас багато друзів і велике коло спілкування? Чому б не доповнити цей список іншими людьми? Один із пунктів завдання для літнього відпочинку – познайомитися з цікавою людиною та зав’язати з нею стосунки. Адже кожне знайомство може принести в твій світ щось нове й неповторне. І хто знає, може саме ця людина зіграє важливу роль в твоїй майбутній долі. Чим старшою стає людина, тим складніше їй впустити в своє життя нових людей. Не покривайся корою, користуйся можливістю розширити свій кругозір за допомогою спілкування.

leto3Відвідати масово-культурний захід. Що за літо без «привіту»? В Україні є купа пляжів і майданчиків, де будуть проходити музичні фестивалі, спортивні турніри, благодійні акції, флешмоби. Програма, як і тривалість заходу, абсолютно різна. Не забуваємо  про літні національні свята: День Молоді, День Конституції, День Незалежності. Якщо твій літній відпочинок проходить закордоном, не полінуйся дізнатися про місцеві свята та акції, відвідай хоча б один захід. Не замикайся в собі, вийди в люди! Водночас адміністрація коледжу КІБіТ нагадує про обережність та необхідність дотримання правил безпеки в місцях масового скупчення людей.

Зробити добру справу. Якщо ти допоможеш ближньому, світ обов’язково стане краще. Нехай твоє літо пройде не дарма – зроби добрий та благородний вчинок. Допомога дітям-сиротам, робота в волонтерських організаціях, полегшення побуту людей похилого віку – на світі багато нужденних, яким ти можеш допомогти.

Ну, а якщо в цей список ви включите роботу або підготовку до навчального року, нам залишиться тільки похвалити наших цілеспрямованих студентів та побажати їм удачі. Фаховий коледж КІБіТ Київського інституту бізнесу та технологій бажає вам приємного літнього відпочинку й з нетерпінням чекає зустрічі з вами в наступному році. Гарного вам літа!