Фаховий молодший бакалавр

Фінанси, банківська справа та страхування

Київський інститут бізнесу та технологійФаховий коледж КІБіТФінанси, банківська справа та страхування

Ти – фінансист, працівник банку та фондового ринку, страховик

Якщо ти вмієш або хочеш навчитись не тільки витрачати та заощаджувати фінанси, а й примножувати свій фінансовий капітал (у науковому і практичному аспектах), розумітись на гуртовому й роздрібному, національному, локальному і регіональному фінансово затребуваних ринках, ринку праці, ресурсів та послуг, опанувати всі аспекти страхування та управління у страхових компаніях чи на підприємстві (державному або приватному), стабільно розширюючи коло індивідуальних та колективних клієнтів, зрозуміти особливості економіки загалом і фінансового сектора зокрема, специфіку роботи у банківській системі, на підприємствах різних форм власності, освоїти фінансові операції на фондовому ринку чи біржі, з’ясувати фінансові ризики та переваги інвестицій, спланувати відкриття власної справи у фінансово виграшному бізнес-плані; якщо ти готовий до роботи із самовдосконалення, формування цілісного бачення фінансового благополучного професійного майбутнього, то варто почати підготовку до фінансової кар’єри з ефективного навчання в Україні, ставши студентом Фахового коледжу КІБіТ за спеціальністю «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

Твоїми викладачами і наставниками у підготовці до фінансової практичної діяльності за спеціальністю “Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок” стануть фахівці у сфері фінансів й економіки (викладачі, відомі в науковому товаристві; факультет економіки та менеджменту, кафедра економіки та підприємництва), які знають всі деталі про фінанси й ринки, роботу в банках, установ різних форм власності, специфіку податкової та інвестиційної сфери, особливості працевлаштування і проведення тренінгів та вебінарів для індивідуальних та корпоративних клієнтів (організацій, фондів), ефективність управління підприємствами з урахуванням новітніх технологій (фінтех). Вони проводитимуть цікаві й корисні зустрічі з представниками фінансової та економічної сфери (банків, страхових компаній, страхування, фондового ринку), сприятимуть твоєму професійному формуванню і лідерству в царині фінансів, аби забезпечити успішне працевлаштування, коли ти будеш фінансово незалежним і затребуваним на ринку праці.

Як студент Фахового коледжу Київського інституту бізнесу та технологій за спеціальністю “Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок” ти одержиш необхідні знання з економіки, фінансів, фондового ринку, страхування, управління, банківської справи спочатку на бакалавраті, а згодом – магістратурі.

Ти здобудеш науково-практичну освіту за спеціальністю, відкривши в собі потрібні для фінансового успіху навички та уміння в управлінні підприємствами, установами, різновидами ринків, управління ресурсами і людським капіталом, прогнозуванні, аналізі новітніх тенденцій на фондовому ринку й інвестиційному просторі, поступу підприємства, у фінансах, банківській справі та страхуванні, в економіці України та світу, розвинеш аналітичне, стратегічне й антикризове мислення завдяки формуванню чіткого бачення власного професійного майбутнього вже у процесі навчання.

Наша співпраця і дружба міцнішають завдяки взаємоповазі та постійній взаємодії не тільки на парах, але й під час розмаїтих заходів (проводяться наукові, науково-практичні й розважальні), в яких беруть участь твої однокурсники, випускники, викладачі, декан і ректор (посвята у студенти, екскурсії, барбекю-паті, спільні свята). З усіма учасниками можна вільно поспілкуватись про все, що тебе цікавить, зокрема про фінанси. А на конференціях і форумах, круглих столах та публічних лекціях ти запозичиш досвід фінансових лідерів, представників банківської справи, страхування і фондового ринку, працівників підприємств.

У нашому Коледжі ти зустрінеш студентів-однодумців серед ровесників та випускників, запрошених спеціалістів і фахівців-викладачів, які одразу впроваджують фінансові практичні завдання, розглядають фінансові кейси, спонукаючи до аналізу та обговорення, збагачуючи тебе знаннями й досвідом. Згодом ти проходитимеш практику в економічній сфері, братимеш участь у роботі підприємств і фондів, страхових компаній та банківських установ, у когорті фінансистів розкриєш цікавинки фінансового сектора і банківської справи за різноманітними напрямами діяльності та поступово станеш лідером на ринку праці.

Навчаючись офлайн (безпосередньо в корпусі Коледжу, в аудиторії з одногрупниками та викладачем), що є пріоритетом КІБіТ, ти зможеш розвинути комунікаційні навички та представляти власні проекти у презентаціях на сучасному обладнанні в затишних аудиторіях, оснащених інтерактивними дошками, камерами, мікрофонами та проекторами, вправлятимешся у мистецтві переконання в коворкінгу (місце для чаювання і кавування, сніданку й обіду, виконання домашніх завдань, релаксу завдяки акваріуму, настільних ігор і розваг та навіть зарядки гаджетів). За потреби разом з одногрупниками та викладачем спустишся в укриття (аудиторія для повноцінного проведення пар), де продовжиш навчання чи, на перерві, обереш книжку в бібліотеці, відволікаючись від переживань із контролем, притаманному фахівцям зі спеціальності “Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок”, оскільки фінанси та емоції варто тримати окремо.

Твої знання, уміння та навички стануть основою в особистому і професійному житті, що реалізовуватиметься в економіці та фінансах, банківській справі чи страховій компанії, оскільки зможеш фінансово забезпечити себе та допомагати безпосередньо й опосередковано іншим виконувати фінансові завдання, розв’язувати фінансові питання та вирішувати фінансові проблеми.

Ти опануєш не тільки фахові дисципліни, а й підготуєшся до складання НМТ (за загальноосвітньою програмою УЦОЯО – Українського центру оцінювання якості освіти) без репетиторів, оскільки наші викладачі дають матеріал у повному обсязі. Тож лишається сумлінно працювати на парах та виконувати домашку в гугл-класі, слідкувати за новинками у галузі фінансів та економіки, банківській справі, страхуванні й фондовому ринку. Ти почуватимешся  комфортно і затишно, бо стосунки між деканатом, викладачами та студентами ґрунтуються на повазі й довірі, температура душі регулюється індивідуальним підходом, а температура аудиторії – автономним опаленням і кондиціонером.

Після закінчення Фахового коледжу ти залишаєшся в колі студентів, продовжуєш навчатись за спеціальністю “Фінанси, банківська справа, страхуванн та фондовий ринок” в Інституті спочатку на бакалавра, згодом на магістра економіки (факультет економіки та менеджменту, кафедра економіки та підприємництва). Адже українська економіка потребує фінансистів і підприємців у відбудові держави.

Коледж КІБіТ – це родина, яка дбає про твоє навчання і корисне дозвілля, фахову та загальну середню освіту, радіє твоїм перемогам і допомагає виправляти помилки. Тому ти обов’язково станеш висококласним фахівцем із фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку.

Дисципліни професійної підготовки:

  • Вступ до спеціальності
  • Економічна теорія
  • Основи фінансів
  • Основи бізнесу
  • Банківська справа
  • Теорія організацій та організаційна поведінка
  • Основи бухгалтерського обліку
  • Теорія та історія менеджменту
  • Вища математика

Підготовка до НМТ (Національний мультипредметний тест – обов’язкове випробування для здобуття вищої освіти):

  • Українська мова та література
  • Історія України
  • Математика
  • Іноземна мова (англійська)

Результат навчання

Диплом фахового молодшого бакалавра державного зразка

Професійне майбутнє

Наші випускники працюють у державних та приватних мікро- і макрофінансових організаціях, аудиторській, податковій, казначейській та митній службах, органах місцевого самоврядування і адміністраціях, фондовій біржі, банківських установах та інвестиційних фондах, у страхових компаніях і бізнес-структурах на таких посадах:

Які предмети потрібно складати?

Мотиваційний лист – єдине, що потрібно для вступу до Фахового коледжу Київського інституту бізнесу та технологій. Це лист на ім’я Директора Фахового коледжу КІБіТ, в якому ти обґрунтовуєш свою мотивацію вступу до нашого закладу та вибір спеціальності  «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

Вебінар з підготовки до написання мотиваційного листа – онлайн о 19.30:

                14 та 28 травня, 11 та 25 червня

за посиланням:

https://us04web.zoom.us/j/6860089901?pwd=dDRkV3JZM1pzRVBXMjlRZHJVU1hvdz09

Який прохідний бал?

Зарахування здійснюється на підставі конкурсу Мотиваційних листів вступників.

Який процес і програма навчання?

Офлайн, але у разі неможливості долучитись до навчання безпосередньо в аудиторії, студенти можуть бути присутні дистанційно, в режимі онлайн, підключаючись у Google Meet. У такому разі наші викладачі працюють у змішаному / комбінованому форматі.

Вступники після 9 класу навчаються тільки на денній формі. Початок занять о 9:30. Навчання відбувається з понеділка до п’ятниці.

Вступники після 11 класу або з дипломом кваліфікованого робітника можуть обрати денну чи заочну форму навчання. Денна форма передбачає пари з 9:30 від понеділка до п’ятниці. Заочна форма – щомісяця чотири дні поспіль змістовно насичені й інтенсивні теоретико-практичні заняття з викладачами, щоб ефективно поєднувати роботу і навчання.

Програми оновлюються щороку відповідно до актуальних вимог ринку праці.

Який графік навчального процесу?

Який порядок дій вступникам після 9 класу?

  1. Звернутись до Приймальної комісії за телефоном / Viber / Telegram: +38(050)341-42-42, +38(095)110-12-12 або написати на електронну пошту: vstup@kibit.edu.ua
  2. Приїхати до закладу (м. Київ, пров. Зоряний, 1/5, приймальна комісія) з такими документами:
  • Паспорт / ID-картка,
  • РНОКПП (ідентифікаційний код),
  • Документ державного зразка про освіту (базову загальну середню) – оригінал або нотаріально засвідчені копії,
  • 4 фото 3Х4 см,
  • Паспорт та РНОКПП одного з батьків.
  1. У зазначені терміни самостійно чи з нашою допомогою створити електронний кабінет вступника, завантажити скани чи фотокопії документів, подати заяву про вступ до Коледжу, до заяви прикріпити мотиваційний лист у форматі Word.
І хвиляІІ хвиляІІІ хвиля
01.07.2024 – 13.07.202405.08.2024 – 22.08.202401.10.2024 – 23.10.2024

Який порядок дій вступникам після 11 класу (або училища, ліцею)?

  1. Звернутись до Приймальної комісії за телефоном/ / Viber / Telegram: +38(050)341-42-42, +38(095)110-12-12 або написати на електронну пошту: vstup@kibit.edu.ua
  2. Приїхати до закладу (м. Київ, пров. Зоряний, 1/5, приймальна комісія) з такими документами:
  • Паспорт / ID-картка,
  • РНОКПП (ідентифікаційний код),
  • Документ державного зразка про освіту (повну загальну середню або професійно-технічну) – оригінал або нотаріально засвідчені копії,
  • 4 фото 3Х4 см,
  • Паспорт та РНОКПП одного з батьків (для неповнолітніх),
  • Військово-обліковий документ (для чоловіків призивного віку та військовозобов’язаних жінок).
  1. У зазначені терміни самостійно чи з нашою допомогою створити електронний кабінет вступника, завантажити скани чи фотокопії документів, подати заяву про вступ до Коледжу, до заяви прикріпити мотиваційний лист у форматі Word.
І хвиляІІ хвиляІІІ хвиля
05.07.2024 – 22.07.202405.08.2024 – 22.08.202401.10.2024 – 23.10.2024

Термін навчання:

2 роки 10 місяців – після 9 класу
1 рік 10 місяців – після 11 класу або з дипломом кваліфікованого робітника

Проводимо набір на 2023/2024 навчальний рік у:

 

Освітня програма

Контактна інформація

Київ
пров. Зоряний, 1/5, каб. 203
+38 (050) 341-42-42
+38 (073) 131-39-77

Житомир
вул. Комерційна, 2
+38 (063) 515-94-48

Пн-Пт: 9:00 – 17:00

Відвідати інститут в зручний час
Отримайте власні враження від КІБіТ

Ціни на 2023/2024 навчальний рік

Класична підготовка
Денна форма навчання в Києві
від4 600грн / міс.
Класична підготовка
Денна форма навчання в філії
від1 620грн / міс.
Класична підготовка
Заочна форма навчання в Києві
від3 980грн / міс.
Класична підготовка
Заочна форма навчання в філіїї
від1 810грн / міс.
Бізнес підготовка
Денна форма навчання в Києві
від5 600грн / міс.
Спланувати навчання