Що таке вступні іспити до коледжу: досвід бувалих вступників

Київський інститут бізнесу та технологійНовиниЩо таке вступні іспити до коледжу: досвід бувалих вступників

Після довгих роздумів, ти нарешті зробив вибір та визначився, куди збираєшся вступати? Документи подані та зареєстровані? Майже вітаємо! Залишився останній етап – вступні іспити до коледжу, після успішного складання яких ти практично станеш студентом.

Використовуючи досвід вступників минулих років, ми визначили типові для вступника негативні ситуації, і пропонуємо тобі рецепти, як їх уникнути.

 

1. Зубріння вдень і вночі не гарантує 100% вступу

Якщо ти не маєш в голові чіткого порядку, що і за чим вчити, дуже скоро голова буде схожа на бджолиний вулик, мозок – на киплячу олію, а ти сам будеш ледве-ледве триматися на ногах. При підготовці до вступних іспитів в коледжі потрібно вміти відволікатися і звичайно ж відпочивати.

Рекомендація: склади собі розпорядок дня, строго визначивши час для навчання, сну і просто відпочинку

2. Шпаргалка в панчохах = уповільнена реакція в мізках

«Вбиваючи» купу годин на написання «туалетних рулонів» підказок (або придумуючи лайфхак для занесення «шпори» до смартфону), ти втрачаєш дорогоцінний час, який можна було б витратити на вивчення теорії та вирішення практичних завдань. Чи ти думаєш, що шпаргалка сама за тебе подумає та напише?

Рекомендація: Замість бездумної писанини постарайся придумати асоціацію із кожним правилом та фактом (наприклад, слово або геометричну фігуру), які на вступному іспиті в коледжі допоможуть згадати потрібну інформацію

3. Завчене правило – мертва інформація

Яка користь від правила про написання букви «а», якщо ти жодного разу не перевірив його на практиці? Правила та формули придумані виключно для того, що б їх використовувати, а не носити в голові в якості набору слів, які забуваються при першому ж зручному випадку

Рекомендація: Придумуй два-три приклади на кожне вивчене правило, і відпрацьовуй його, поки не стане зрозуміло, навіщо це правило використовується

4. Забувати документи не рекомендуємо

Які вступні іспити ти б не здавав, без надання оригіналу документів є великий ризик на них не потрапити. Бажаєш замість спокійного очікування іспиту бігати до адміністрації коледжу та отримувати дозвіл на допуск? Або терміново відправляти додому батьків? Не краща ситуація для вступу!

Рекомендація: дізнайся в приймальній комісії, які документи потрібні (посвідчення особи, екзаменаційна картка і т.д.) та перевір їхню наявність перед виходом із дому

5. «Мандраж» перед іспитом – це нормально

Коли вступні іспити, бояться всі. Хтось більше, хтось менше, але хвилювання все одно присутнє, і картати та лаяти себе за це не є розумним. І вже тим більш не є розумним пити заспокійливі препарати, які «заспокоюють» не тільки нерви, а й розумову діяльність. Повір на слово, страх зникне вже на початку іспиту, коли ти зосередишся на завданнях.

Рекомендація: будь готовим, що в передекзаменаційний ранок тобі буде не до конструктиву і не плануй ніяких серйозних справ (на кшатлт повторення матеріалу)

6. Дату «дня Х» слід пам’ятати

Вступні іспити до коледжу проводяться згідно із розкладом, і якщо ти проспав українську мову, то не зможеш скласти її через два дні, коли призначена математика. Навіть якщо і доб’єшся права здавати з іншою групою (що далеко не факт), нервів витратиш багато.

Рекомендація: вивчи напам’ять розклад іспитів – назву предмета, дату і час проведення, а також адресу і номер аудиторії (у багатьох навчальних закладів є кілька корпусів і філій)

7. Посмішиш – людей розвеселиш

Вступникам, які складають вступний іспит до коледжу, завжди здається, що завдань дуже багато, а часу дуже мало. Тому вони починають вирішувати все, що бачать, і переходити до наступного питання, як тільки поточне стало складним. Результат – купа недороблених завдань, а час вже «тю-тю»

Рекомендація: уважно переглянь всі завдання, потім швидко виріши все, що знаєш, і потихеньку починай вирішувати складні завдання. Не залишай незакінчених питань.

8. Експромт – це добре, але пробний іспит краще

Трапляється, що вступник покладає надію на натхнення та блискуче знання шкільної програми, а що таке тестування, дізнається виключно тоді, коли вступні іспити. Не варто наслідувати приклад подібних молодих людей, адже якщо ти не опрацьовував пробні тести, шанс «зрізатись» дуже великий

Рекомендація: влаштуй іспит сам собі. Тестування із обмеженим часом в режимі «онлайн» або візьми пробні варіанти питань. Можеш навіть попросити когось із родичів або знайомих побути екзаменатором

9. Хочеш вийти? Виходь із закладу!

Хтось надивився старих радянських фільмів про школярів і думає, що його обов’язково випустять із аудиторії? Хлопці та дівчата, потерпіти пару годин раз в житті – нічого складного, а от не вступити – набагато неприємніше.

Рекомендація: Під час вступних іспитів до коледжу розставляй пріоритети правильно та готуйся заздалегідь у всіх сенсах

10. Невпевненість в своїх силах надає «ведмежу послугу»

Що б щось зробити, потрібно свято в це вірити. Якщо думаєш, що погано знаєш предмет, що тобі не вступити, що завжди знайдуться кращі, навіщо взагалі прийшов вступати? Дуже часто психологічний настрій впливає на результат, тому, коли вступні іспити, краще бути впевненим.

Рекомендація: Налаштуй себе, що раз ти звернув увагу на цей навчальний заклад, значить він тобі явно по силах, і абсолютно не потрібно боятися, що не вступиш

Тепер, коли ти знаєш всі труднощі та проблеми, всі складнощі повинні здаватися як мінімум смішними та несерйозними. Приходь до аудиторії із упевненістю та гарним настроєм, і вже скоро тобі відкриється нове майбутнє!

https://journals.zetech.ac.ke/scatter-hitam/https://sipirus.sukabumikab.go.id/storage/uploads/-/sthai/https://sipirus.sukabumikab.go.id/storage/uploads/-/stoto/https://sip3dkp.sumutprov.go.id/korn/https://alwasilahlilhasanah.ac.id/starlight-princess-1000/https://www.sa-ijas.org/sweet-bonanza/https://www.remap.ugto.mx/pages/slot-luar-negeri-winrate-tertinggi/https://setwan.katingankab.go.id/asset/slot-dana/https://waper.serdangbedagaikab.go.id/public/images/qrcode/slot-dana/https://waper.serdangbedagaikab.go.id/storage/sgacor/https://waper.serdangbedagaikab.go.id/public/images/qrcode/slot-dana/https://siipbang.katingankab.go.id/storage_old/maxwin/https://csr.katingankab.go.id/asset/auto-maxwin/https://siipbang.katingankab.go.id/storage_old/android/https://siipbang.katingankab.go.id/storage_old/data_rab/